Blue Fox koopt Nedgraphics via aandelenruil

ICT-dienstverlener Blue Fox neemt automatiseerder Nedgraphics over via een aandelenruil. Blue Fox geeft daarvoor 1,24 miljoen nieuwe aandelen uit.

Na de aandelenruil bezitten aandeelhouders Blue Fox 57,7 procent van de aandelen in de nieuwe combinatie, en Nedgraphics aandeelhouders 42,3 procent. Twee aandelen Nedgraphics zijn daarbij goed voor een aandeel Blue Fox, hetgeen exact de beurswaarde weerspiegelt.
De overname komt niet onverwacht, zo beaamde bestuursvoorzitter Sjoerd Eisma van Blue Fox gisteren. "Wij waren al op zoek naar een uitbreiding van onze dienstentak. Met Nedgraphics doen we hierin een mooie eerste stap." Opmerkelijk is dat Nedgraphics twee maal zoveel werknemers heeft, terwijl de omzet slechts de helft is. Eisma herhaalde dat het bedrijf een verviervoudiging van de nettowinst in vijf jaar tijd verwacht. "Nedgraphics gaat zeker bijdragen aan een goed resultaat."
Ondanks de emissie waarmee de koop wordt gefinancierd, is de aankoop nog geen definitief feit. Een bijzondere aandeelhoudersvergadering moet daarvoor nog het groene licht geven. Eisma zegt daaraan echter niet te twijfelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.