PinkRoccade gaat onderwijzers betalen

PinkRoccade gaat de salarissen aan onderwijzend Nederland verzorgen, zo heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen besloten.

Volgens woordvoerder Kwekkenbos van PinkRoccade levert de overeenkomst het bedrijf een extra omzet op van tussen de 20 en 25 miljoen gulden per jaar.
De deal heeft een looptijd van tien jaar en betreft het onderhoud, het beheer en de exploitatie van het salarissysteem Caso. Dit systeem voert sinds 1966 de betaling uit van vrijwel al het onderwijzend personeel in Nederland. Daarnaast verstrekt Caso gegevens aan pensioenfondsen, verzekeringsinstanties en de Belastingdienst en verzorgt het de afdracht van premies en belastingen.
Sinds de in gebruik name van Caso zorgt PinkRoccade voor het beheer. Maar volgens PinkRoccade leverden "de oude verhoudingen" organisatorische problemen op. Als gevolg van de nieuwe afspraken is OCenW vanaf 1 januari 2002 niet langer meer verantwoordelijk voor de salarisadministratie van de onderwijzers. PinkRoccade neemt deze taak dan van het ministerie over.
In Caso worden de salarissen van 400.000 personeelsleden verwerkt die in dienst zijn bij ongeveer 2.800 werkgevers. De gezamenlijke loonsom bedraagt ongeveer 24,5 miljard gulden per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.