Stormloop op Eindhovense Kenniswijk

Sinds www.kenniswijk.nl in Eindhoven is opengesteld, zijn er door de 83.000 potentiële Kenniswijkers meer dan 6.900 Kenniswijk-codes aangevraagd.

Kenniswijk is de regio in Eindhoven en Helmond waar, op initiatief van het ministerie van verkeer en waterstaat een proef loopt met de digitale snelweg. Het is de bedoeling 43.000 gezinnen in korte tijd kennis te laten maken met nieuwe internetdiensten in relatie tot breedband. Eind volgend jaar moeten er al 20.000 breedbandaansluitingen zijn.
Projectleider mevrouw Lemkes: "We weten dat een direct-mail campagne zo'n 3 procent respons oplevert en omdat de code gratis verkrijgbaar is hoopten we op 6 procent. Maar dit overtreft onze verwachten."
Kenniswijk is een ambitieus ICT-project waarbij op initiatief van de rijksoverheid, in nauwe samenwerking met marktpartijen, maatschappelijke organisaties en lokale overheden, één locatie in Nederland wordt voorzien van hoogwaardige ICT-infrastructuur. Aan het Eindhovens project doen 41 partners mee. Het rijk stelt 100 miljoen gulden beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-06T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.