Protestmars bij LAN-Alyst en MINDit

Bestuurder Gerard van Hees van FNV Bondgenoten is duidelijk: LAN-Alyst overschrijdt ethische normen. Vanmorgen protesteerde de bond tegen de chantage.

Met een flinke groep mensen heeft Van Hees vanmorgen een protestmars gelopen in Sassenheim, waar het hoofdkantoor van LAN-Alyst Group staat. Aanleiding is het aangekondigde ontslag van 58 werknemers. De ontslagen zijn volgens de onderneming onvermijdelijk. Het bedrijf, dat zegt technisch failliet te zijn, zou alleen in afgeslankte vorm interessant zijn voor investeerder Melridge.
Van Hees had namens de 58 bedreigde medewerkers de onderhandelingen over een sociaal plan geopend. Die liepen vorige week stuk, omdat het bedrijf zegt geen geld te hebben.
"Na het mislukken van het overleg bleek dat het loon van die 58 mensen over de maand juni niet is uitgekeerd. De anderen hebben wel hun geld gekregen", aldus Van Hees. "Uitbetaling zou pas gebeuren als het sociaal plan is ondertekend en als wij akkoord gaan met de ontslagen. Dat vinden wij chantage." De actieleus vanmorgen was dan ook 'geen chantage, maar gage'. Mochten de acties geen weerklank vinden, dan overweegt de vakbond zelf het faillissement aan te vragen, zodat de werknemers toch hun loon krijgen uitgekeerd.
Bij LAN-Alyst en MINDit werken in totaal zo'n 350 mensen. MINDit is het opleidingscentrum van LAN-Alyst.
Directeur R. Ruiten van LAN-Alyst was niet bereikbaar voor commentaar. Hij heeft zich vanmorgen ook niet laten zien tijdens de protestmars, hoewel hij op de hoogte was gesteld van de actie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-06T00:00:00.000Z Teus Molenaar, Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.