Newconomy verkoopt belang in PuntEDU

Newconomy heeft gisteren overeenstemming bereikt met Brackers over de verkoop van het belang van 49 procent in PuntEDU.

Brackers is de werkmaatschappij van Arko van Brakel, oprichter en medeaandeelhouder van PuntEDU. De transactie bestaat uit een betaling in contanten, en eenearn out-regeling, waarbij Newconomy afhankelijk van de groei en waardevermeerdering van PuntEDU de overeenkomst in de komende acht jaar kan verzilveren.
Volgens Cees van Steijn, directeur van Newconomy, wordt het aandelenpakket van PuntEDU verkocht om Arko van Brakel in de gelegenheid te stellen vanuit een duidelijke meerderheidspositie leiding te gaan geven aan PuntEDU. "Maar gezien het huidige marktsentiment zou het onverstandig zijn nu al een definitieve prijs te bepalen. Arko neemt na een periode van gezondheidsproblemen met veel enthousiasme het management van PuntEDU weer over. Hij heeft zijn ondernemersgeest al bewezen bij de succesvolle oprichting van Euronet, Jamby en Databarn", aldus Van Steijn.
Van Brakel zelf spreekt van een "win-win scenario. PuntEDU heeft alle vrijheid om de eigen koers te varen en nieuwe successen te boeken, terwijl Newconomy een reële mogelijkheid heeft om te delen in de resultaten van de onderneming. De overeenkomst ademt een sfeer uit die past bij het realisme in de huidige internetmarkt."
PuntEDU is sinds 1997 marktleider op het gebied van trainingen in het gebruik van interactieve media met de focus op eBusiness, New marketing en Interactieve strategieën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-06T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.