Tulip krijgt waarschuwing van beurs

Tulip computers heeft een schriftelijke waarschuwing gekregen van de Amsterdamse beurs wegens het achterhouden van informatie voor de aandeelhouders.

Op 22 september vorig jaar publiceerde de enige Nederlandse computerfabrikant het halfjaarverslag 2000, waarbij een verlies van 6,6 miljoen gulden werd gemeld. Dat stond in schril contrast met de op 3 maart bij de publicatie van de jaarcijfers over 1999 uitgesproken verwachting dat het bedrijf in 2000 een omzet van meer dan 300 miljoen gulden zou halen en daarbij netto tussen de 6 en 9 miljoen gulden zou halen.
Uit de door Tulip verstrekte informatie blijkt dat de voorlopige interne halfjaarcijfers in de loop van juli 2000 ter beschikking zijn gekomen van de directie, en op 16 augustus waren die cijfers definitief. Dat het bedrijf daarna nog anderhalve maand heeft gewacht, neemt de beurs Tulip zeer kwalijk. Volgens het reglement moet een bedrijf informatie die een belangrijk effect op de koers kan hebben, zo snel mogelijk publiceren. Dat had dus binnen enkele dagen na 16 augustus moeten gebeuren.
Een schriftelijke waarschuwing is tamelijk zwaar, vergelijkbaar met een gele kaart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-06T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.