De Hond verliest hoger beroep van Quote

Bestuursvoorzitter Maurice de Hond van Newconomy heeft een hoger beroep tegen het zakenblad Quote over een in zijn ogen onnodig grievend artikel verloren.

Volgens de bestuursvoorzitter van Newconomy bevatte het artikel feitelijke onjuistheden. Het Amsterdamse gerechtshof had een eerdere eis van De Hond tot rectificatie van het artikel en een schadevergoeding van honderdduizend gulden van de hand gewezen. Volgens het hof waren de eisen van De Hond ongegrond. In een reactie in het Financieele Dagblad noemt De Hond de uitspraak van de rechter verbazingwekkend. Hij zegt niet te begrijpen dat de rechtbank enerzijds onzorgvuldigheden heeft geconstateerd, maar anderzijds geen aanleiding heeft gezien tot rectificatie.
De bezwaren van De Hond richten zich onder meer op de suggestie dat hij via vermenging van privé en zakelijke relaties misbruik zou hebben gemaakt van zijn macht. Het Quote-artikel gaat met name in op de relatie tussen De Hond en Liesbeth Hop, directrice van Newconomy-participatie Proactive. De reden voor het Amsterdamse gerechtshof om niet in te gaan op de eis tot rectificatie waren onder meer de uitspraken van Hop in het Nieuwsblad van Noorden. Daarin verklaarde zij onder andere over haar relatie met De Hond: "We zien elkaar weinig, maar natuurlijk lopen ook bij ons werk en privé door elkaar. In bed bespreken we de beursgang (van Newconomy)."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.