Asml presenteert 300-millimetermachine

Chipmachinefabrikant Asml introduceert deze week een nieuwe chipmachine, die in staat is met zeer hoge precisie 300 millimeter wafers te produceren.

De nieuwe chips moeten op de langere termijn de 'oude' 200 millimeter chips gaan vervangen. De Veldhovense chipmachinefabrikant claimt met de nieuwe chipmachines een technologische voorsprong op zijn belangrijkste concurrenten, het Japanse Nikon en Canon. Volgens Asml zijn de 300 millimeter-machines die deze fabrikanten produceren niet zo snel en niet zo precies.
Volgens Asml zullen de nieuwe 300 millimeter chipmachines dit jaar goed zijn voor 5 tot 10 procent van de totale verkoop van de Veldhovense chipmachinefabrikant in Europa. Asml heeft ervoor gekozen om nu met de introductie van de nieuwe machines te starten, omdat de meeste chipproducten dit jaar beslissen over de aanschaf van nieuwe (300 millimeter) apparatuur.
Uit onderzoek van onder andere het IT-onderzoeksbureau Dataquest blijkt dat over drie tot vier jaar meer dan de helft van de chipmachines uit 300 millimeter machines zullen bestaan. Asml heeft naar eigen zeggen na de overname van de Amerikaanse Sillicon Valley Group 40 procent van de wereldwijde markt voor chipmachines in handen en hoopt dit marktaandeel met de introductie van de nieuwe 300 millimetertechnologie verder uit te kunnen bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.