Managed hosting door True

Joint-venture KPN NTT Docomo later

 

De oprichting van de gezamenlijke onderneming van KPN Mobile en het Japanse NTT DoCoMo is vertraagd. De joint-venture moet de introductie van mobiele internetdiensten in Europa op basis van de door de Japanners ontwikkelde i-mode begeleiden.

Het gezamenlijke bedrijf had in maart al een feit moeten zijn. Nu is de verwachting dat de onderneming er in het laatste kwartaal zal staan. "De oprichting van zo'n juridische entiteit blijkt altijd complexer dan verwacht", geeft een KPN-woordvoerder als reden voor de vertraging. Volgens KPN heeft de vertraging niets te maken met de financiele problemen bij het bedrijf, zoals Japanse media eerder hebben bericht. NTT Docomo heeft zich nog niet officieel uitgelaten over de oorzaak van de vertraging.
NTT DoCoMo heeft een belang van 15 procent in KPN Mobile met de bedoeling om een Europees bruggenhoofd te hebben. Dat belang is ook de basis waarop het Nederlandse en het Japanse concern in januari besloten om een gezamenlijke onderneming op te richten om i-mode in Europa te introduceren. I-mode is in Japan een doorslaand succes.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/147736). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×