'Telewerk nuttig voor behoud werk'

Telewerken kan in verschillende beroepen een instrument zijn om arbeidsongeschikte werknemers aan de slag te houden of weer aan het werk te helpen.

Dat stelt staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar aanleiding van het rapport 'Online weer aan het werk', dat is opgesteld door TNO Arbeid. Het bevat de uitkomsten van een onderzoek bij dertien bedrijven.
Uit het onderzoek komt naar voren dat telewerk een laatste kans kan bieden aan werknemers die als gevolg van een arbeidshandicap weinig andere mogelijkheden over hebben om naar de eigen werkgever terug te keren. Ook voor medewerkers die door energiegebrek in mindere mate belastbaar zijn, biedt telewerken een uitkomst. Opmerkelijk noemen de onderzoekers dat werknemers die door psychische beperkingen zijn uitgevallen, eveneens baat kunnen hebben bij telewerken.
Daar staat tegenover dat factoren zoals een verslechterde gezondheid en onvoldoende communicatie en afstemming barrières kunnen opwerpen. Verder blijkt dat het niet altijd eenvoudig is om telewerk als werkaanpassing te realiseren. De kennis over telewerken binnen een bedrijf speelt een rol bij het al dan niet snel invoeren ervan.
Hoogervorst wil de lessen die uit dit onderzoek kunnen worden geleerd door voorlichting breed bekend maken. Er komt een voorbeeldenboek dat te zijner tijd ook via internet kan worden geraadpleegd. Verder zal hij de Commissie Arbeidsgehandicapten en Werk verzoeken om de landelijke invoering van telewerk als reïntegratie-instrument te ondersteunen. Meer informatie is te vinden op de internetsite van het ministerie van SZW:http://www.minszw.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.