KPN praat met Telefónica over Umts

KPN onderhandelt over Umts in Duitsland met het Spaanse Telefónica Het bedrijf dat bijna een samenwerkingsvorm met KPN had gevonden.

De gesprekken over het samenwerken bij de aanleg van het Umts-net verlopen "zeer voorspoedig" stelt een woordvoerder van KPN. In Duitsland zien de verschillende concurrenten steeds meer in het gezamenlijk opbouwen en in werking stellen van één netwerk waarop de verschillende operators hun eigen frequentie hebben. Het voordeel van de samenwerking ligt volgens de woordvoerder in de miljarden guldens en kan oplopen tot veertig procent van de kosten van een eigen netwerk.
Twee maanden geleden kondigde KPN aan met de Spanjaarden een definitieve overeenkomst te hebben getekend over samenwerking bij het gebruik van de GSM-netten. Telefónica heeft geprobeerd een fusie met KPN aan te gaan, maar volgens insiders is het veel waarschijnlijker dat Telefónica-partner Sonera dichter bij een samenwerkingsverband met KPN komt na deze overeenkomst. KPN heeft ook al aangegeven dat onderhandelingen met Belgacom nog steeds niet exclusief zijn. Geruchten over gunstige onderhandelingen met het wat wankele Sonera steken steeds meer de kop op. Onderhandelingen met Sonera worden door KPN bevestigd noch ontkend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-11T00:00:00.000Z Dirk Ringenoldus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.