DecideWise vraagt patent aan op CDM

Het Nederlandse ict-bedrijf DecideWise heeft drie patenten aangevraagd op de software-architectuur en methodiek voor Collaborative Decision Management (CDM).

De patenten zijn onlangs aangevraagd bij de US Patent en Trademark Office.
Jules Vos van DecideWise: "We zien een steeds grotere vraag naar ict-oplossingen waarbij organisaties samen kunnen werken aan complexe besluitvormingsprocessen. Vanuit onze ervaringen met onze Desysion Desktop applicatie zijn wij gaan werken aan een nieuwe toepassing om mensen in staat te stellen plaats- en tijdonafhankelijk aan het besluitvormingsproces deel te nemen."
Volgens Vos is de patentaanvraag een belangrijke stap naar de introductie van een geheel nieuwe applicatie die de naam Desysion Team zal gaan dragen. "In het Nederlandse poldermodel, waar samenwerken aan beslissingen gemeengoed is, zal onze software een belangrijke bijdrage kunnen leveren." Met de software zijn alle individuele beslissers daadwerkelijk bij het groepsproces betrokken. De belanghebbenden mogen criteria aandragen, waar een weging aan moet worden gegeven. Als hierover consensus is bereikt, kan men de alternatieven gaan beoordelen. De keuze komt er dan redelijk eenvoudig uitrollen. Een keuze waar achteraf zowel intern als extern nog nauwelijks discussie over kan ontstaan. Zo heeft het Korps Landelijke Politiediensten het afgelopen jaar Desysion ingezet voor de keuze van acht nieuwe helikopters. Klanten van DecideWise zijn verder onder meer ABN-AMRO, DSM, Swisscom Mobile en Nortel Networks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.