Managed hosting door True

DecideWise vraagt patent aan op CDM

 

Het Nederlandse ict-bedrijf DecideWise heeft drie patenten aangevraagd op de software-architectuur en methodiek voor Collaborative Decision Management (CDM).

De patenten zijn onlangs aangevraagd bij de US Patent en Trademark Office.
Jules Vos van DecideWise: "We zien een steeds grotere vraag naar ict-oplossingen waarbij organisaties samen kunnen werken aan complexe besluitvormingsprocessen. Vanuit onze ervaringen met onze Desysion Desktop applicatie zijn wij gaan werken aan een nieuwe toepassing om mensen in staat te stellen plaats- en tijdonafhankelijk aan het besluitvormingsproces deel te nemen."
Volgens Vos is de patentaanvraag een belangrijke stap naar de introductie van een geheel nieuwe applicatie die de naam Desysion Team zal gaan dragen. "In het Nederlandse poldermodel, waar samenwerken aan beslissingen gemeengoed is, zal onze software een belangrijke bijdrage kunnen leveren." Met de software zijn alle individuele beslissers daadwerkelijk bij het groepsproces betrokken. De belanghebbenden mogen criteria aandragen, waar een weging aan moet worden gegeven. Als hierover consensus is bereikt, kan men de alternatieven gaan beoordelen. De keuze komt er dan redelijk eenvoudig uitrollen. Een keuze waar achteraf zowel intern als extern nog nauwelijks discussie over kan ontstaan. Zo heeft het Korps Landelijke Politiediensten het afgelopen jaar Desysion ingezet voor de keuze van acht nieuwe helikopters. Klanten van DecideWise zijn verder onder meer ABN-AMRO, DSM, Swisscom Mobile en Nortel Networks.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/147776). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×