Philips schrapt banen bij chipdivisie

met name in de chipdivisie - van Philips verdwijnen er drieduizend tot vierduizend banen.

Met de eerder aangekondigde ontslagen komt het banenverlies dit jaar op 'aanzienlijk meer dan tienduizend'. Philips heeft wereldwijd 212.390 mensen in dienst. Het banenverlies in Nederland zal naar verwachting beperkt blijven.
Afgezet tegen de recordwinst van 2000 zien de halfjaarcijfers er dit keer extra dramatisch uit. Waar Philips vorig jaar - met name door de verkoop aandelen ASM Lithography en JDS Uniphase - nog glanzende cijfers kon presenteren, wordt het elektronicaconcern momenteel zwaar getroffen door de tegenvallende markten voor telefonie en pc-randapparatuur. Vooral de divisie Halfgeleiders (chips), Componenten (beeldschermen, cd-en dvd-drives) en Consumenten Elektronica (monitoren, webcams, settop-boxen) hebben harde klappen gekregen.
Het verlies kwam in het tweede kwartaal uit op 1,7 miljard gulden. In dezelfde periode vorig jaar boekte het concern nog een winst van 7,9 miljard. Het derde kwartaal wordt volgens topman Kleisterlee nog slechter. De neergang kwam veel eerder en feller dan verwacht. Voor de rest van het jaar blijft Kleisterlee bij zijn eerdere voorspelling quitte te spelen of een klein verlies te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.