'Internetcafe's waterputten van deze eeuw'

De overheid moet ict-programma's financieren waarmee ontwikkelingslanden de kloof met de rijke industrielanden kunnen dichten.

Vooral het opzetten van publieke internetcentra heeft prioriteit, zo luidt de de uitkomst van het e-debate 'Log in op ontwikkeling' ophttp://www.oneworld.nl georganiseerd door Iicd, Hivos, Ncdo, OneWorld Nederland en Nederland Kennisland. Op de site discussieerden politici, ondernemers en NGO-vertegenwoordigers met het publiek over de rol van ict in ontwikkelingslanden.
Een rapport met aanbevelingen over ict en ontwikkelingssamenwerking wordt binnenkort overhandigd aan minister Herfkens van ontwikkelingssamenwerking. Op de 'digitale trapvelden met een doel' kan de bevolking in ontwikkelingslanden informatie ontwikkelen en vinden die lokaal toepasbaar is. Indiase vissers moeten bijvoorbeeld via internet toegang krijgen tot het lokale weerbericht of de prijzen op de lokale vismarkten.
Volgens Sjoera Dikkers van de Evert Vermeer Stichting (de derde-wereldafdeling van de PvdA) zijn internetcafés 'de waterputten van de 21e eeuw'. De waterput wordt immers niet alleen gebruikt om water te halen, er wordt ook cruciale informatie uitgewisseld, stelt ze.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.