Rooskleurige toekomst voor b2b e-commerce

De totale omvang van goederen en diensten die via b2b-e-commerce worden verhandeld zal oplopen naar het astronomische bedrag van 4,3 triljoen dollar in 2005.

Dit blijkt uit onderzoek van IDC. Volgens het it-researchbureau zal de b2b-markt jaarlijks met 73 procent toenemen. Vorig jaar werd via internet al voor 282 miljard dollar verhandeld. De optimistische cijfers lijken op het eerste gezicht aan de hoge kant, maar IDC benadrukt dat de online verkoop van producten sterk blijft stijgen ondanks de economische vertraging. Volgens het onderzoeksbureau neemt in de toekomst de online verkoop van producten een groter deel van de koek voor zijn rekening dan die van internetdiensten. Maar IDC maakte geen gegevens bekend over hoe daarbij procentueel de toekomstige verhoudingen liggen.
 
De resultaten van het onderzoek van IDC staan haaks op het onderzoek dat is uitgevoerd door Multiscope. Dat onderzoeksbureau concludeert dat de teruglopende economie haar sporen achterlaat, zeker in de online bestedingen. Voor het eerst sinds lange tijd blijkt de totale Nederlandse e-commerce niet te zijn gestegen. Als voornaamste reden wordt daarbij het gebrek aan vertrouwen in internet genoemd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.