Leveringsproblemen Amerikaanse dochter Asml

Silicon Valley Group (SVG), dat recentelijk is overgenomen door Asml, heeft problemen met de levering van zijn chipmachines aan Intel.

Dit blijkt uit berichten in Het Financieele Dagblad. Asml heeft te kennen gegeven zich zorgen te maken over het maandenlange uitstel in de levering van zijn Micrascan V-machines, dat volgens de berichten wordt veroorzaakt door technische problemen. Naar verluidt zou het gaan om een order met een omvang van ruim 100 miljoen dollar.
Asml heeft juist via de recente overname van SVG chipgigant Intel als grote klant weten binnen weten te halen. Intel wil de Micrascan V-machines van SVG gebruiken voor de productie van 0,13-micron chips, waardoor meer onderdelen op één chip kunnen worden geplaatst dan bij de huidige, gangbare, 0,18 microntechnologie. Een en ander levert Intel veel efficiency- en kostenvoordelen op.
Intel heeft aangegeven voorlopig nog niet in de problemen te zijn geraakt door de vertragingen, maar Asml heeft met name als gevolg van de problemen bij SVG over het afgelopen tweede kwartaal een verlies moeten melden van 96 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.