Managed hosting door True

Leveringsproblemen Amerikaanse dochter Asml

 

Silicon Valley Group (SVG), dat recentelijk is overgenomen door Asml, heeft problemen met de levering van zijn chipmachines aan Intel.

Dit blijkt uit berichten in Het Financieele Dagblad. Asml heeft te kennen gegeven zich zorgen te maken over het maandenlange uitstel in de levering van zijn Micrascan V-machines, dat volgens de berichten wordt veroorzaakt door technische problemen. Naar verluidt zou het gaan om een order met een omvang van ruim 100 miljoen dollar.
Asml heeft juist via de recente overname van SVG chipgigant Intel als grote klant weten binnen weten te halen. Intel wil de Micrascan V-machines van SVG gebruiken voor de productie van 0,13-micron chips, waardoor meer onderdelen op één chip kunnen worden geplaatst dan bij de huidige, gangbare, 0,18 microntechnologie. Een en ander levert Intel veel efficiency- en kostenvoordelen op.
Intel heeft aangegeven voorlopig nog niet in de problemen te zijn geraakt door de vertragingen, maar Asml heeft met name als gevolg van de problemen bij SVG over het afgelopen tweede kwartaal een verlies moeten melden van 96 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/147828). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×