Libertel Vodafone stelt Umts-netwerk uit

Libertel Vodafone heeft de aanleg van zijn eerste derdegeneratie-netwerk met een kwartaal uitgesteld. Volgens Libertel Vodafone begint de bouw van het netwerk niet in oktober van dit jaar, maar in januari 2002.

Het uitstel is het gevolg van een bezuinigingsronde van moederbedrijf Vodafone, dat de investeringen voor Umts-netwerken heeft teruggeschroefd. Volgens Vodafone zijn er nog niet voldoende mobiele telefoons beschikbaar om maximaal van de nieuwe 3G-diensten gebruik te kunnen maken.
De aanleg van het netwerk is een voorwaarde om in de toekomst mobiele diensten te kunnen leveren. Libertel Vodafone was van plan in 2003 te starten met het aanbieden van op Umts gebaseerde services. De Nederlandse tak, Libertel, heeft eerder dit jaar aangegeven 20 miljoen euro te willen investeren in de bouw van het derdegeneratie-netwerk. Voor volgend jaar is een bedrag van tussen de 60 en 70 miljoen euro voor de aanleg gereserveerd. Libertel praat ondertussen verder met KPN, Telfort Ben en Dutchtone over het samen delen van de kosten bij de aanleg van Umts-netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.