PPN legt beslag op participaties Newconomy

Publishing Partners Nederland (PPN), voorheen aandeelhouder van internetaanbieder Wish, heeft beslag laten leggen op participaties van Newconomy.

Het Financieele Dagblad bericht dat PPN volgens zijn advocaten van Newconomy een betaling eist van het restantbedrag van de oorspronkelijke prijs. Een en ander zou betekenen dat Newconomy nog ruim 43 miljoen gulden schuldig is aan PPN.
Newconomy kocht vorig jaar maart een belang van 49 procent in Wish. Daarvoor had het al 7,5 procent van het bedrijf in handen. PPN verkreeg tevens een optie om het resterende 43,5 procents belang aan Newconomy te verkopen, hetgeen Newconomy op 26 juli ook daadwerkelijk deed.
De betaling van dit belang zou in fases plaatsvinden, maar Newconomy kampte gaandeweg met een kastekort en was daardoor niet meer in staat direct met het gewenste bedrag over de brug te komen. Beide partijen spraken daarom een aangepaste betalingsregeling af, maar deze wordt door Newconomy inmiddels als nietig beschouwd. PPN gaat nu een vordering instellen bij de Amsterdamse rechtbank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.