Managed hosting door True

Bedrijven slecht op hoogte werkwijze asp

 

Ongeveer 70 procent van het internationale bedrijfsleven is bekend met het asp-model en verwacht binnen drie jaar gebruik te zullen maken van een asp.

Dit blijkt uit onderzoek van het ASP Industry Consortium onder bijna tweeduizend ondernemingen in zeventien landen wereldwijd. Wat echter opvalt is dat, ondanks de grote bekendheid met de term application service provider, slechts 7 procent op de hoogte is van wat een asp precies is en doet.
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat het model nog niet op grote schaal wordt omarmd. Wereldwijd maakt nog slechts 8 procent van de bedrijven gebruik van een asp en in Nederland en België zijn die percentages nog lager: respectievelijk 7 en 5 procent. Toch mag de asp-markt een sterke groei tegemoet zien: ongeveer driekwart van de bedrijven verwacht binnen drie jaar van een application service provider gebruik te zullen maken.
De asp's leveren op dit moment met name toepassingen voor accounting, e-commerce en crm. De potentiële gebruikers zeggen de asp met name in te willen schakelen voor desktop-applicaties, zoals Microsoft Office, e-commerce, financiële toepassingen en crm-systemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/147848). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×