Code Red treft websites onder beheer KPN

Tientallen websites die waren ondergebracht bij KPN Webhosting zijn compleet gewist, als gevolg van het Chinese internetvirus 'Code Red'.

Dit meldt Het Parool. Volgens KPN is de storing inmiddels verholpen door de internetsites die op de vier getroffen computers draaiden onder te brengen op andere machines van XS4all, de webhostingdochter van KPN. Maar voor een aantal gebruikers, die geen reservekopie hebben van hun gegevensbestanden, is de schade niet meer te repareren. Volgens Het Parool heeft KPN via zijn hostingbedrijf bovendien niet gezorgd voor backups.
Het 'Code Red'-virus is sinds een aantal dagen actief en heeft inmiddels een kleine driehonderdduizend servers besmet die gebruik maken van Microsofts IIS-software. Code Red's oorspronkelijke mikpunt was de website van het Witte Huis en is met name lastig, omdat het de prestaties en de stabiliteit van getroffen systemen beïnvloedt. Via een patch, verkrijgbaar ophttp://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS01-033.asp, en eenreboot is het probleem te verhelpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.