Boom krijgt geld voor portaal PrimaPlaza

Boom, uitgeverij van onder meer de Meppeler Courant, krijgt van het bedrijfsfonds voor de pers drie ton voor een internetportaal, PrimaPlaza geheten

Boom klopte bij het fonds aan omdat de uitgever voor de in totaal vijf nieuwsbladen binnen vijf jaar een halvering van het rendement verwacht bij ongewijzige beleid. Met de stap naar internet hoopt het bedrijf het tij te keren.
PrimaPlaza is een portaal op het internet dat onder andere bestaat uit winkels, een discussieforum en een op maat gesneden individuele krant. Die module, Mijn Courant, bestaat uit stukken uit de nieuwsbladen, alsmede uit ANP nieuwsberichten en is alleen toegankelijk voor abonnees.
De toepassing Mijn Courant is niet bedoeld als louter een elektronische versie van het gedrukte medium, maar moet wel de papieren media versterken doordat de couranten voor jongere 'lezers' interessanter wordt.
De stap van Boom is opmerkelijk, omdat er een tendens in de krantenwereld zichtbaar waarbij juist weer minder belang wordt gehecht aan het internet. De grote landelijke kranten hebben de afgelopen jaren vele tientallen miljoenen in internetsites gestopt, maar de belangstelling is tot nu sterk achtergebleven bij de verwachtingen. Het resultaat is dat de internetactiviteiten een schip van bijleg vormen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-27T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.