KPN verkoopt datacenters aan Atos Origin

Na de recente verkoop van zijn belang in het Ierse Eircom en het Hongaarse Pannon, heeft KPN opnieuw een deel van zijn bedrijf de deur uitgedaan.

Het gaat om de elf datacenters van het bedrijf, die voor 163 miljoen euro overgaan in handen van het Frans-Nederlandse automatiseringsbedrijf Atos Origin. De beide partijen zijn nog in gesprek over de overdracht van twee bedrijfsonderdelen: het Software Huis, dat interne software voor datacenters maakt, en de Werkplekdiensten, een afdeling die de 35 duizend pc's van KPN-employees beheert.
Met de verkoop van zijn datacenters en de eerdere verkopen, heeft KPN inmiddels zijn omvangrijke schuld van 23 miljard euro weten te terug te brengen met 2 miljard euro. Eerder dit jaar verklaarde het telecomconcern dat het dit jaar zijn schuld met een bedrag van 5 miljard euro wil terugbrengen.
Door de overname van de KPN-datacenters wordt Atos Origin een van de grootste datacenter-dienstverleners in Europa. In totaal bieden de centers werk aan 1.040 employees. Het hoofdkantoor komt in Groningen, onder de naam Global Telco Competence Center. Voor 2002 moeten de datacenters Atos Origin 200 miljoen euro aan extra inkomsten opleveren.
De overname van de datacenters betekent het startsein van een strategische alliantie tussen KPN en Atos Origin. Beide bedrijven onderzoeken met name de mogelijkheden voor een samenwerking op het gebied van applicatie management services (AMS) en oplossingen voor webhosting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.