Nina Brink: Woede door media aangepraat

Nina Brink is ten prooi gevallen aan een heksenjacht toen de koers van World Online vlak na de beursgang instortte.

Dat zei de oprichtster van het internetbedrijf gisteren op een persconferentie. "Ik was nu eenmaal het boegbeeld van World Online en daarom ben ik het slachtoffer van mediageweld geworden".
Ze heeft zich verwonderd over de 'tomeloze energie' waarmee de pers over haar heeft bericht en 'schrok' van de kwaliteit daarvan. "Nog voordat de onderzoeken waren afgerond, was ik al veroordeeld. Alles was mijn schuld".
Het gaat volgens haar om 'een maatschappelijk fenomeen'. "De media worden steeds commerciëler. De tijdsdruk is groot en de concurrentie wordt steeds heviger. Dat leidt tot berichtgeving die niet strookt met de feiten. Veel mensen voelen zich daardoor bedreigd door de pers".
Stenen des aanstoots zijn vooral de interviews met de advocaten Spong en Hammerstein, die volgens raadsman Wladimiroff zonder al te veel weerwoord 'van alles' konden roepen. "Daardoor ontstond snel het beeld vango for Nina".
Beleggers hebben zich door die emoties laten opjutten, meent Brink. Het gevoel dat zij ernstig waren gedupeerd, werd hen voor een groot deel aangepraat. "Het feit dat de aandelen van vrijwel alle internetbedrijven fors in waarde zijn gedaald, werd niet gezien. Het was veel gemakkelijker om met de beschuldigende vinger naar mij te wijzen".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.