Rob Ruiten ontslagen bij Lan Alyst

Oprichter en directeur Rob Ruiten van de uit vier it-bedrijven bestaande Lan Alyst Group, is door de nieuwe eigenaar Melridge geschorst en wordt ontslagen.

Mede-oprichter en mede-directeur Addie Wormgoor ondergaat hetzelfde lot, zo heeft crisismanager Jurgen Verhoosel van Trend Consultancy gisteren bevestigd.
Melridge nam op 11 juni de Lan Alyst Group over, die bestaat uit Mind IT, Novice, Lustrare en Lan Alyst. In het laatste bedrijf zijn de bijna 60 van de 350 werknemers ondergebracht die Melridge wil ontslaan. Nadat de overname is afgerond, wordt Lan Alyst opgeheven, zo is de bedoeling. Bij de overname was ook afgesproken dat Melridge eerst het bedrijf geheel zou overnemen en dat daarna Ruiten en Wormgoor 40 procent van de aandelen zouden 'terugkrijgen'. Daarvan is nu geen sprake meer. Melridge-topman Harry van Achteren is momenteel de enige directeur van de groep.
De afgelopen weken heeft Verhoosel met een team van deskundigen de boekhouding van het bedrijf doorgelicht. Hij is daar bijna mee klaar en naar zijn zeggen was het een 'crime'. Over de achtergronden van het ontslag en of er een verband is met zijn werk van de afgelopen weken, wil Verhoosel niets kwijt.
Rob Ruiten is volgens een woordvoerster op vakantie en niet bereikbaar voor commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.