World Online-affaire nog niet voorbij

De beslissing van het Openbaar Ministerie om Nina Brink niet strafrechtelijk te vervolgen, betekent niet dat de affaire rond World Online ten einde is.

Niet alleen Brink zelf, maar ook World Online en de banken ABN Amro en Goldman Sachs lopen nog steeds grote kans zich voor de rechter te moeten verantwoorden in een van de procedures die door gedupeerde beleggers zijn aangespannen.
Zo lieten de advocaten Hammerstein en Spong gisteren direct weten hun civiele procedure tegen ABN Amro gewoon door te zetten. Op de inhoud van het besluit van het OM willen zij nog niet ingaan.
De Vereniging van Effectenbezitters, die een civiele procedure om een schadevergoeding voert tegen alleen de banken, World Online en vroegere aandeelhouders van WOL, zegt in haar reactie 'onverminderd van mening te zijn dat beleggers bij de beursintroductie van World Online zijn misleid'. De beslissing van het OM heeft volgens de VEB 'geen invloed op de (kansen van) de procedure' die zij voert in de WOL-affaire.
Nina Brink zelf is in ieder geval gedagvaard door advocaat Van der Goen uit Soest, die een paar honderd particuliere beleggers en enkele grote buitenlandse beleggers vertegenwoordigt. Brink wordt als bestuurder mede-aansprakelijk gehouden voor zaken die misgingen bij de beursintroductie van WOL, waaronder het verstrekken van misleidende informatie. "Als mevrouw Brink zegt dat er na de uitspraak van het OM niets aan de hand is, dan is dat onzin", zo reageerde Van der Goen gisteren. De advocaat verwacht dat de rechtszaak nog zeker drie jaar zal gaan duren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.