Juridische actie tegen Ahold-dochter

Internetkruidenier Peapod, de Amerikaanse dochter van het Nederlandse supermarktconcern Ahold, is door een aandeelhouder voor de rechter gedaagd.

De Peapod-aandeelhouder zegt zich tekort gedaan te voelen door de hoogte van het bod dat Ahold heeft gedaan op de resterende 42 procent aandelen-Peapod en eist stopzetting van de overname.
Ahold heeft ongeveer twee weken geleden een bod van 2,15 dollar per aandeel gedaan op het resterende belang in Peapod. Op dat moment betekende dit een premie van 72 procent op de actuele koers. Maar het bod wordt door de eisende aandeelhouder als te laag beschouwd, met als argument dat Peapod door het wegvallen van een aantal concurrenten, waaronder Webvan, veel betere marktpapieren heeft gekregen.
Ahold heeft al in een reactie verklaard dat een verhoging van het bod niet aan de orde is. Het supermarktconcern wijst er onder meer in Het Financieele Dagblad op dat in de VS juridische procedures rond aandelentransacties niet ongebruikelijk zijn. Ahold zegt ervan overtuigd te zijn dat het zijn bod op de resterende aandelen Peapod straks gestand kan doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.