Pinkroccade staat steviger op zorgmarkt

Pinkroccade heeft voor een onbekend bedrag een belang van 60 procent genomen in Pharmapartners, dat informatievoorziening verzorgt voor de zorgsector.

Pharmapartners is actief voor een groot aantal huisartsen, apotheken, fysiotherapeuten en andere zorgverleners in Nederland. Vorig jaar bereikte het een omzet van een kleine dertig miljoen gulden. Het is de tweede investering die Pinkroccade in korte tijd uittrekt om zijn positie in de zorgsector te verbeteren. In juli rondde Pinkroccade de overname af van Two Ways. Deze onderneming verzorgt de automatiseringsdiensten van een zevental met Hiscom-software uitgeruste ziekenhuizen. Getronics zette een soortgelijke stap door eind 2000 Div op te kopen, dat zich net als Two Ways richt op de automatisering van een aantal Hiscom-ziekenhuizen.
Lange tijd is er nauwelijks beweging geweest in de automatisering van zorginstellingen. Door een beperkte markt en gebrekkige koppelingen gedwongen, kochten zij hun software vaak bij één partij in. Deze situatie heeft de automatisering in de zorgsector lange tijd in een verlammende greep gehouden. Ook Pinkroccade zelf had hier last van. Zijn Healthcare-tak, het vroegere Roccare, bleef steken bij de automatisering van acht ziekenhuizen en een aantal psychiatrische instellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.