Kwakkelend Yournews schorst directeur

Online nieuws- en informatieleverancier Yournews schrapt een deel van zijn medewerkerskorps en heeft directeur Jan van Ottele geschorst.

Commissaris Hans de Werd neemt tijdelijk de leiding van Van Ottele over. Aanvankelijk dacht Yournews dit jaar een omzet van tussen de vijf en zes miljoen euro te kunnen behalen, maar dit streefcijfer wordt door de stagnatie van de omzetgroei waarschijnlijk niet gehaald. Yournews is dan ook gedwongen te saneren om begin volgend jaar toch hetbreak even punt te kunnen bereiken.
Van de honderd medewerkers worden in Nederland negentien banen geschrapt. De Duitse vestiging, met acht medewerkers, wordt gesloten. De vestiging in Engeland blijft voorlopig geopend, maar het is niet uitgesloten dat ook hier ontslagen zullen vallen.
Yournews heeft sinds de oprichting eind 1997 in vier financieringsrondes in totaal 18 miljoen euro opgehaald. Over de reden van de schorsing van directeur Van Ottele zijn geen mededelingen gedaan. Volgens commissaris De Werd is de beslissing genomen met het oog op de continuïteit van de onderneming. In een reactie in Het Financieele Dagblad verklaart Van Ottele het niet eens te zijn met de beslissing en er alles aan te zullen doen om de schorsing opgeheven te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.