Breedband voor Utrechtse studenten

Meer dan duizend bewoners op het studentencomplex Cambridgelaan in Utrecht hebben een supersnelle internetverbinding van 100 Mbit/sec op hun kamer.

Dit is de eerste fase van het project waarbij de Stichting Sociale Huisvesting Utrecht (SSH) een geheel nieuw netwerk aanlegt voor hoogwaardig breedband-internet in 4400 studenteneenheden. Hoofdaannemer van dit project is Cap Gemini Ernst & Young.
De supersnelle internetaansluiting wordt een standaard voorziening op de SSH-complexen Cambridgelaan, Ina Boudier-Bakkerlaan (IBB), Tuindorp-West en Warande (Zeist). Zonder telefoon- of abonnementskosten kunnen de bewoners permanent het internet op. De kosten van deze voorziening worden verrekend in de huurprijs (ongeveer f 30,- per maand).
Met het nieuwe netwerk voorziet de SSH in de groeiende behoefte onder de bewoners om voor studie en werk te communiceren via een hoogwaardige internetverbinding. De eerste reacties van de gebruikers op de aansluiting zijn erg positief.
De SSH kan de hoogwaardige internetverbinding bieden voor een redelijke prijs mede dankzij de medewerking van de Universiteit Utrecht, de Hogeschool van Utrecht en Cap Gemini Ernst Young. De verbindingen komen tot stand via Surfnet, het gigabitnet van de univeritaire wereld en het hoger onderwijs. In juni 2002 moeten de vier complexen zijn aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.