Tele 2 nieuwe speler op mobiele markt

De zo goed als verzadigde mobiele telefoniemarkt, krijgt er een nieuwe speler bij: het Zweedse Tele 2. Dit meldt Het Financieele Dagblad.

Tele 2 levert in Nederland nu al vaste telefoniediensten, maar het bedrijf gaat zijn vleugels uitslaan naar de mobiele markt en wordt daarmee een concurrent van de bestaande spelers KPN Mobile, Libertel, Dutchtone, Ben en Telfort. Overigens maakt Tele 2 bij de introductie van zijn mobiele service gebruik van het netwerk van Telfort, dat daarvoor een deel van zijn infrastructuur aan het Zweedse telecombedrijf gaat verhuren.
Tele 2 biedt al mobiele services aan in Scandinavië, de Baltische Staten en Luxemburg. Het bedrijf, dat in 21 landen is gevestigd, heeft een jaaromzet van 3,1 miljard gulden. De Nederlandse mobiele telefoniemarkt is met een dekking van 75 procent zo goed als verzadigd. Tele 2 hoopt echter op prijs te kunnen concurreren met de bestaande aanbieders en hoopt bovendien te kunnen putten uit de naar eigen zeggen één miljoen klanten die het nu al van vaste telefoniediensten voorziet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.