Wolters Kluwer wil ict-bedrijf worden

Uitgever Wolters Kluwer wil over vijf jaar de helft van zijn omzet, die op dit moment 1,8 miljard euro bedraagt, uit ict-activiteiten halen.

Op dit moment komt iets meer dan 25 procent van de omzet van het concern uit ict-activiteiten. Wolters Kluwer wil de ict-component geleidelijk uitbreiden en doet dat onder ander door het overnemen van ict-bedrijven die gespecialiseerd zijn in software voor het verlenen van een 'slimme' toegang tot de database van Wolters Kluwer.
Het uitgeefconcern heeft dit jaar al elf specialistische ict-ondernemingen overgenomen die juridische of belastinggerelateerde informatie via de digitale weg toegankelijk maken. Het gebruik van de smart tools maakt het voor de abonnees van Wolters Kluwer mogelijk direct meteen te krijgen tot de in de database opgeslagen informatie. Dit wordt gedaan door digitale formulieren voor bijvoorbeeld een belastingaangifte direct te koppelen aan de passende informatie in een van de databases. Eventuele wijzigingen in de belastingwetgeving kunnen meteen in de database worden doorgevoerd, zodat het gebruikte digitale formulier altijd actueel blijft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.