Cistron legt toch hoorn op de haak

Cistron Telecom in Alphen a/d Rijn heeft zijn telefoniediensten (onder andere Adsl) gestaakt. Zelf verwacht het dat dit een tijdelijke maatregel is.

Dit is het sluitstuk van een reeds tweejarig conflict met KPN die een miljoenenvordering heeft op Cistron voor het gebruik van collocaties. KPN meent dat Cistron moet betalen voor wat het aan verbindingen heeft besteld, terwijl Cistron alleen wil schokken voor wat het gebruikt. Per 21 september stopt KPN met doorlevering aan Cistron. Vooruitlopend daarop staakt de onderneming haar vaste-telefonie bezigheden en is reeds begonnen met migratie van haar klanten naar het KPN-netwerk.
Cistron-directeur Edvard Tuinder zegt dat bij de beslissing ook een rol heeft gespeeld dat er weinig vc-kapitaal voor handen is op de markt. Totnogtoe heeft Cistron alles uit eigen zak kunnen betalen, maar het zou voor een vervolmaking van zijn Adsl-diensten geld uit de markt willen halen. "Dat binnen een kort tijdsbestek in de VS de grote Adsl-providers Northpoint, Rhythms en Covad failliet of in surséance zijn gegaan, ziet Cistron als teken dat er nog steeds een aanzienlijke kou in deze markt hangt", aldus de onderneming.
Tuinder heeft zijn hoop gesteld op wijziging van de Telecomwet en aanpassing van de collocatietarieven (afgedwongen door de Opta), waardoor hij over enige tijd weer de draad kan oppakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-15T00:00:00.000Z Teus Molenaa
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.