Code Red blijft de gemoederen bezighouden

De Code Red worm blijft voor problemen zorgen. Zo dreigt Chello gebruikers met een geïnfecteerd systeem af te sluiten en blijkt Lucent flink getroffen.

Chello meldt op zijn servicepagina dat het momenteel druk bezig is met het verzamelen van meldingen die binnenkomen over http(D) portprobes/portscans, aangezien de worm binnendringt via port 80 (de default http port). De internetdochter van UPC zegt alle IP-adressen die vermoedelijk geïnfecteerd zijn te registreren. Het bedrijf neemt vervolgens contact op met mensen wiens computer daadwerkelijk geïnfecteerd is en verzoekt ze om Code Red van hun systeem te verwijderen aangezien de worm het dataverkeer negatief beïnvloedt. Wie hier niet aan voldoet, verliest volgens Chello zijn of haar internetverbinding.
Ook op andere plaatsen zorgt de worm of een variant ervan voor problemen. Zo meldt The Register dat in navolging van onder meer FedEx, AP en Microsoft, ook Lucent is getroffen door Code Red. Minstens tweehonderd systemen van het IT-bedrijf zouden geïnfecteerd zijn.
Wereldwijd heeft de worm, die een beveiligingslek in de IIS software van Microsoft benut, honderd duizenden systemen besmet. De schade zou meer dan 2 miljard dollar bedragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.