Zelfstandige toekomst Newconomy ongewis

Het wordt steeds twijfelachtiger of internetinvesteerder Newconomy zelfstandig kan blijven voortbestaan.

Na het vertrek van bestuursvoorzitter en oprichter Maurice de Hond bleek tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers dat het verlies van de internetinvesteerder over de eerste zes maanden van dit jaar is opgelopen naar 22,9 miljoen euro. Gedurende het tweede kwartaal is het eigen vermogen bovendien gedaald van 23,6 miljoen euro eind maart naar 7,6 miljoen euro.
Van het oorspronkelijke netwerk van dertig internetbedrijven zijn er inmiddels vijf failliet en vier verkocht. Twintig van de deelnemingen zijn fors in waarde gedaald en zeven participaties zijn zelfs afgewaardeerd tot nul. Die afwaardering heeft Newconomy het leeuwendeel van zijn eigen vermogen gekost. En als het afwaarderen van de participaties nog een tijdje doorgaat, komt over een kwartaal een negatief eigen vermogen in zicht.
Newconomy schommelt op de beurs inmiddels rond de 13 eurocent. Ter vergelijking: de introductie prijs was 10,50 euro en hetall time high 22,70 euro. De huidige bestuurders zijn pessimistisch over de toekomstkansen van Newconomy. Een van de oplossingen is een aansluiting bij een kapitaalkrachtige fusiepartner. De vraag is alleen of Newconomy nog wel als een aantrekkelijke huwelijkskandidaat is te beschouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.