Getronics verkoopt Zuid-Afrikaanse dochter

Getronics heeft zijn Zuid-Afrikaanse dochteronderneming verkocht aan het daar gevestigde Computer Services Holding (CS).

De Zuid-Afrikaanse onderneming betaalt voor de overname 25 miljoen euro aan omzet. De Getronics-dochter biedt werk aan vijfhonderd medewerkers. Bij de transactie is afgesproken dat Getronics de mogelijkheid krijgt een aandeel in CS te verwerven, maar pas over enkele weken zal duidelijk worden of dat ook gebeurt. Getronics en CS hebben voorts afgesproken dat ze de zakelijke banden zullen aanhalen.
De transactie zal geen invloed hebben op de resultaten van Getronics over 2001. Wel kan de verkoop van de Zuid-Afrikaanse dochter beschouwd worden als onderdeel van de stroomlijning die Getronics in de internationale organisatie doorvoert. De automatiseerder heeft over het afgelopen half jaar een nettoverlies geboekt van 77 miljoen euro. Daar staat een omzetwinst van 10 procent tegenover.
De reden voor de terugval van de winst moet volgens Getronics worden gezocht in de terugval van de bestedingen door financiële instellingen en de telecomsector en de aarzelende houding van deze typische Getronics-klanten bij het starten van nieuwe ict-projecten. Ook heeft Getronics last van de sterke daling van investeringen van internetbedrijven.
Vanwege de tegenvallende marktontwikkelingen heeft Getronics in de Verenigde Staten een reorganisatie doorgevoerd. Van het totale personeelsbestand aldaar zijn 590 banen (8 procent van het totaal) geschrapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.