Onze Taal klaagt gebrekkig Word aan

Het Genootschap Onze Taal is niet te spreken over de spellings- en grammaticacontrole van tekstverwerker Microsoft Word. Het verzamelt klachten.

In een artikel in het juli/augustusnummer van het tijdschrift van de taalliefhebbers en -puristen, staat dat inmiddels al een aardige stroom klachten op gang is gekomen. Vooral de eigenhandige bemoeienissen van het tekstverwerkingsprogramma stuit menigeen tegen de borst. Een klacht is bijvoorbeeld de gewoonte van Word om op een niet-Nederlandse manier met hoofdletters om te gaan. "Een probleem waarmee ik nogal eens te kampen krijg", schrijft Yves Deroubaix uit het Belgische Oudenaarde, "is de hoofdletterIJ. Wanneer ikIJsland intik, maakt mijn computer daar consequentIjsland van. Ik zou dat niet zo erg vinden, ware het niet dat mijn spellingscorrector dan nog het lef heeft om mij te vertellen dat jeIJsland met twee hoofdletters schrijft."
Dit voorbeeld vormt, aldus het genootschap, een topje van de ijsberg. Saskia Aukema van Onze Taal is daarom bezig een lijst met klachten op te stellen en wil deze aan Microsoft overhandigen. E-mail is welkom opadministratie@onzetaal.nl met als onderwerp 'Word-leed'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-21T00:00:00.000Z r
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.