Bereken zelf licentiekosten Microsoft

Uit onvrede met het nieuwe licentiebeleid van Microsoft heeft NGN een programma ontwikkeld om de upgradekosten van Office te berekenen.

Per 1 oktober verandert Microsoft zijn licentiebeleid. Iedereen die een contract heeft met de softwarereus (af te sluiten vanaf 5 werkplekken) en via deze overeenkomst regelmatig updates van Microsoft-producten koopt, krijgt met het nieuwe beleid te maken. Kort gezegd komt het nieuwe beleid erop neer dat Microsoft zijn software gaat verhuren. De zogenoemde upgrade (het kopen van een nieuwe versie tegen gereduceerd tarief, omdat je al over een licentie beschikt) komt daarmee te vervallen.
Netwerk Gebruikersgroep Nederland heeft becijferd dat bedrijven in de meeste gevallen veel duurder uit zijn met de nieuwe verkooptactiek van Microsoft. Hierover heeft zij al haar beklag gedaan bij Microsoft, ook internationaal, maar dat heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Ondanks (minieme) aanpassingen door Microsoft, blijft NGN de nieuwe licentiepolitiek 'onacceptabel' vinden.
Zij heeft daarom dan ook een hulpmiddel laten ontwikkelen voor licentieberekeningen, de MS Office License Calculator. Een beta van dit programma is op te halen ophttp://www.ngn.nl.
De gebruikersgroep wijst erop dat Microsoft in zijn communicatie veel nadruk legt op Office, maar dat de nieuwe licentiepolitiek geldt voor alle MS-producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-22T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.