KPN ziet verkoop Infonet-belang stranden

De pogingen van KPN om niet-kernactiviteiten af te stoten, zodat de schuldenlast kan worden verlicht, verlopen allerminst vlekkeloos.

Het datacommunicatiebedrijf Infonet, waarin KPN een belang heeft van 18 procent, staat niet langer in de etalage. Volgens het management heeft het bedrijf geen aantrekkelijke biedingen ontvangen. Begin juli was het belang van KPN in Infonet op de beurs nog ongeveer 472 miljoen dollar waard, maar door een winstwaarschuwing van Infonet en de afgelaste verkoop is de koers van het bedrijf naar het laagste punt van het jaar gekelderd. Het KPN-belang is op de beurs volgens de laatste stand nu nog slechts 100 miljoen dollar waard.
KPN is nu gedwongen zijn belang op de openbare markt te verkopen en zal daarbij waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een fors lagere opbrengst. Het telecomconcern heeft het geld uit de verkoop van de niet-kernactiviteiten hard nodig om zijn omvangrijke schuldenlast van 23 miljard euro af te lossen. Voor dit jaar had KPN zich ten doel gesteld voor 5 miljard euro af te lossen. Op dit moment bedraagt de vermindering van de schuld door de verkoop van verschillende belangen 2 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.