Zeilend naar congres medische informatica

De medewerkers van de afdeling Medische Informatica van de Erasmus Universiteit gaan met de driemaster Artemis naar het Med Info Congres in Londen.

Het congres, van 2 tot 5 september, vindt eens in de drie jaar plaats. Het streven van de afdeling Medische Informatica is met alle medewerkers het congres bij te wonen, zodra het zich ergens in Europa afspeelt. Drie fanatieke zeezeilers op de afdeling zagen hun kans schoon en hebben de Artemis voor de oversteek naar Londen weten te charteren.
Artemis is de grootste klassieke driemaster in Nederland en maakt onderdeel uit van de vloot van de Frisian Sailing Company. Zij is oorspronkelijk gebouwd (in 1926) als walvisvaarder.
De afdeling Medische Informatica neemt internationaal een vooraanstaande positie in op haar vakgebied. Zij heeft bijvoorbeeld Means ontwikkeld, software die in staat is zinnige informatie te halen uit medische beeldopnamen. Means wordt veelvuldig gebruikt in binnen- en buitenland. Ook heeft zij zich bewezen op het gebied van het elektronisch medisch dossier, onder mee via de ontwikkeling van Elias, het meest gebruikte informatiesysteem in de Nederlandse huisartsenpraktijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.