KPN Mobile ontvangt i-mode technologie

Het Japanse NTT DoCoMo gaat KPN Mobile, E-Plus en KPN Orange voorzien van zijn hoge snelheid datatransmissietechnologie.

multimedia messaging protocol zat al enige tijd in de pijplijn, maar wordt dus nu bekrachtigd. De technologie maakt het voor gebruikers mogelijk efficiënter beelden en andere data via mobiele telefoons te verzenden te ontvangen. Met het oog op de komst van de derde generatie mobiele telefoons is de technologie van NTT DoCoMo onontbeerlijk. Het Japanse mobiele telecomconcern heeft zijn technologie al enige tijd kunnen uittesten met zijn internetgekoppelde 'i-mode'-telefoons, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is online spelletjes te spelen of informatie op te roepen over bijvoorbeeld actuele vertrektijden van treinen. Met de komst van de 3G -netwerken kunnen deze services steeds verder worden uitgebouwd met bijvoorbeeld streaming video.
Het is de eerste keer dat NTT DoCoMo licenties heeft verstrekt aan buitenlandse partijen. KPN Mobile, E-Plus en KPN Orange zijn van plan in september de eerste mobiele services te starten, waarbij beelden kunnen worden verzonden en ontvangen. NTT DoCoMo is van plan in oktober in Japan te starten met een volledig op 3G gebaseerde service. Europa zal wat dat betreft naar verwachting tegen het einde van volgend jaar beginnen en Amerika start waarschijnlijk nog later.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.