At Home Benelux vrijwel volledig van Essent

De leverancier van snel breedband internet At Home Benelux, komt voor 90 procent in handen van kabelmaatschappij Essent Kabelcom.

Essent was al voor 70 procent eigenaar van At Home Benelux, maar koopt er nu 20 procent bij via de aandeelhouders Excite at Home en Intel. Over de financiële details van de deal zijn geen mededelingen gedaan.
Het opschroeven van Essents belang in At Home Benelux komt op het moment dat de oorspronkelijke Amerikaanse moeder Excite at Home op het randje van een bankroet balanceert. Op dit moment probeert de Amerikaanse breedbandaanbieder en isp een oplossing te vinden voor het terugbetalen van een lening van 50 miljoen dollar, die het eerder van kredietverstrekker Promethean ontving. Moederconcern AT&T heeft al aangegeven geen geld meer te willen steken in Excite.
Maar volgens Essent houdt de uitbreiding van zijn belang in At Home Benelux geen enkel verband met de financiële problemen bij Excite at Home. De overname van de aandelen speelde al langer, aldus het kabelbedrijf. At Home Benelux heeft inmiddels 75.000 abonnees die elk ongeveer een maandelijks tarief betalen van 90 gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.