KPN met ultimatum voor het blok gezet

KPN krijgt volgens een ultimatum van de Belgicshe overheid tot woensdag de tijd om een akkoord te bereiken met Belgacom.

Dit meldt de Waalse krant Le Soir. Mocht KPN binnen de gestelde tijdslimiet niet hebben geklonken op een afspraak tot een fusie, dan worden de gesprekken afgekapt. Volgens Le Soir hangen de besprekingen nog steeds op twee struikelblokken: de vraag wie het binnen het gefuseerde concern voor het zeggen krijgt en de waardebepaling van de beide bedrijven.
KPN is weliswaar groter dan Belgacom, maar kampt met een torenhoge schuldenlast van ruim 23 miljard euro. Belgacom is op zijn beurt financieel een stuk gezonder, alhoewel ook het Belgische telecombedrijf door het tegenvallende marktklimaat met oplopende verliezen kampt.
De onzekerheid over het verloop van de fusiebesprekingen hing al enige tijd in de lucht. Vorige week bereikte het aandeel KPN een nieuw dieptepunt: de koers kelderde vrijdagochtend met 7 procent naar 3,45 euro, maar wist zich later toch weer grotendeels te herstellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.