Newconomy sluit internetsite uit geldgebrek

Het in penibele omstandigheden verkerende internetbedrijf Newconomy heeft besloten zijn internetsite te sluiten.

Volgens de internetinvesteerder is 90 procent van de informatie die via de website wordt aangeboden, inmiddels onjuist of achterhaald. Aanpassing van de pagina's bleek op korte termijn niet mogelijk. Vandaar dat op de homepage nu uitsluitend een mededeling van de directie over de voorlopige sluiting van de internetsite staat. Newconomy gaat nog bekijken of het financieel haalbaar is een nieuwe internetsite te starten.
Inmiddels heeft het Groningse internetbedrijf TTY het aanbod gedaan de website aan te passen voor het luttele bedrag van 0,09 euro, de waarde waarop het aandeel Newconomy nu staat. TTY wil zijn content management systeem Backstage inbouwen, zodat Newconomy, zonder enige kennis van internet, in staat is de site bij te houden. TTY is bekend van de sites 2dehands.nl en nieuw.nl.
De sluiting van de website is een nieuw teken dat de activiteiten van Newconomy langzaam maar zeker uitdoven. Bij de presentatie van de laatste halfjaarcijfers bleek dat de internetinvesteerder te kampen heeft een toenemende rentelast. En na het vertrek van oprichter en ex-bestuursvoorzitter Maurice de Hond, maakten de overgebleven directieleden en commissarissen duidelijk dat het bedrijf zich gaat beraden over de toekomst. Het is daarbij hoogst onzeker of Newconomy daarbij zelfstandig kan blijven voortbestaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.