Code Red-virus zorgt voor miljardenschade

De wereldwijde schade aan computersystemen door het Code Red-virus bedraagt tot nu toe 2,6 miljard dollar. Dit blijkt uit berekeningen van het it-researchbureau Computer Economics.

Hoewel het gaat om een enorm bedrag, vormt de schade door Code Red slechts een kwart van de totale schade die dit jaar door computervirussen is veroorzaakt. Op dit moment staat de schadeteller op 10,7 miljard dollar. In 2000 bedroeg de schade over het hele jaar genomen 17,1 miljard dollar en in het jaar daarvoor 12,1 miljard dollar. Mochten nieuwe agressieve virussen dit jaar uitblijven, dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat de virusschademeter voor 2001 lager uitvalt dan over 2000. Maar Computer Economics laat tegelijkertijd weten dat een omvangrijke uitbraak al genoeg is om de teller richting twintig miljard dollar te laten lopen.
Tot dusverre spant het I Love You-virus de kroon bij het toebrengen van wereldwijde schade. In mei 2000 zorgde dit virus ervoor dat veertig miljoen computers op tilt sloegen. Goed voor een schadepost van 8,7 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.