'Kopen aandelen KPN losse flodder'

Het voorstel van Hella V�ute (VVD) om als staat aandelen KPN te kopen om het geplaagde bedrijf een beetje uit de brand te helpen, lijkt weinig kans te maken.

"Een losse flodder, niet de moeite om uitgebreid op in te gaan", zo reageerde gisteren PvdA-kamerlid Marja Wagenaar.
 
De staat bezit momenteel nog ruim 40 procent van de aandelen van de telco, die volgens de afspraak uit 1994 tot 2004 in handen van de staat moeten blijven. Het kabinet besloot om de aandelen eventueel eerder van de hand te doen, toen het gedeeltelijke staatsaandeel een van de problemen bleek bij de plannen voor een fusie van KPN met Telefonica. Door de enorme koersval - van 70 euro naar 3 euro in anderhalf jaar tijd - is de verkoop van de staatsaandelen voorlopig uitgesteld.
 
V�ute, als liberale in principe voorstander van het vrij laten van de markt met zo weinig mogelijk overheidsbemoeienis, stelt het omgekeerde voor: volgens haar kan een vergroting van het aandeel van de staat in KPN het bedrijf helpen. Ze wijst erop dat het bedrijf op zich goed draait en vooral in de problemen zit door de schulden als gevolg van de aanschaf van Umts-licenties. Maar de PvdA voelt daar dus weinig voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.