Boedelkrediet moet Toolex lucht geven

De situatie rond Toolex International is buitengewoon ernstig. Dat heeft bewindvoerder Deterink gisteren gezegd na overleg met de directie.

Hij wil proberen met een boedelkrediet de producent van cd- en dvd-productiesystemen even lucht te geven nadat het bedrijf woensdag uitstel van betaling had gevraagd en gekregen.
Voor de vijfhonderd werknemers, van wie de helft in Eindhoven werkzaam is, blijft de situatie hoogst onzeker. Toolex is extreem zwaar getroffen door het inzakken van de markt. Om een extra geldlening die in mei is aangegaan te kunnen aflossen, zag het bedrijf zich gedwongen zijn Zweedse fabriek te verkopen. Begin deze week liep de verkoop spaak en
kwam Toolex in acute geldnood. Een regeling met de schuldeisers, te betalen via een boedelkrediet, en het zoeken naar nieuwe investeerders moet Toolex nu redden.
De koers van Toolex ging gisteren volledig onderuit. Na het aanvragen van de surséance klapte de koers in elkaar van 1,11 euro tot tien eurocent. Het bedrijf was anderhalf jaar geleden nog anderhalf miljard gulden waard, nu is dat nog zes miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-07T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.