EU-verbod op verzenden junkmail nabij

Een algeheel verbod op het versturen van junkmail in de Europese Unie is nabij. Het Europees Parlement sprak zich gisteren uit voor een dergelijk verbod, een meerderheid van de EU-lidstaten deed dat al eerder. Voor het binnenhalen en lezen van junkmail betaalt de burger wereldwijd naar schatting 22 miljard gulden per jaar aan extra telefoonkosten.

Bedrijven en instellingen zouden alleen elektronische post mogen toesturen aan consumenten die daar uitdrukkelijk vooraf toestemming voor hebben gegeven. Dezelfde eis geldt voor sms-berichten, faxen en voice-mails. Het Nederlandse kabinet steunt deze strikte voorwaarden voor elektronische reclame.
Een aanzienlijke minderheid in het Europees Parlement vreest dat de toestemming vooraf voor e-mails met commerciële doeleinden de elektronische verkoop van goederen zal fnuiken. Internet-bedrijven zouden de kans moeten krijgen hun producten aan de man te brengen. Pas als de ontvanger zelf achteraf aangeeft dat hij geen prijs meer stelt op de elektronische reclame, zouden bedrijven zich daarvan moeten onthouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-07T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.