Marktleider Hiscom in buitenlandse handen

De Torex Group, die naast de gezondheidszorg ook het winkelbedrijf automatiseert, koopt de Nederlandse marktleider in software voor ziekenhuizen, Hiscom.

Lokkertje voor Hiscom is de lang gezochte toegang tot buitenlandse ziekenhuizen. Hoe de synergie tussen beide bedrijven in de praktijk uitpakt is nog onduidelijk.
Torex betaalt ruim 32 miljoen euro voor Hiscom dat momenteel veertig Nederlandse ziekenhuizen automatiseert, waaronder zeven academische. Het is niet de eerste acquisitie van Torex in Nederland. Eind 2000 nam het concern de activiteiten over van Shared Medical Systems in Nederland, Ierland en Engeland. In Nederland betekende dat Torex met deze acquisitie toegang kreeg tot twintig Nederlandse ziekenhuizen en vijfduizend huisartsen. Torex is met de overname van Hiscom straks actief in meer dan de helft van de in totaal 110 ziekenhuizen in Nederland.
Wim Botermans, directeur van Hiscom, is blij met de overname, omdat zijn onderneming als onderdeel van Torex Group een betere positie op de internationale markt inneemt. Bij de Vaanenburg Groep, de vorige eigenaren van Hiscom, was geen bedrijf dat internationaal actief is in medische automatisering aldus Botermans. Ook past het portfolio van Torex en Hiscom goed bij elkaar. Volgens de directeur is Hiscom goed in klinische automatisering, terwijl Torex zich meer richt op administratieve en diagnostische systemen.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 14 september 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.