Managed hosting door True

Nederlands Compaq/HP houdt adem in

 

Terwijl HP in de VS de meerdere is van Compaq, zijn in Nederland de verhoudingen omgekeerd. Analisten vragen zich af hoe de overname in de polder uitpakt.

Vakbonden zijn nog stil, concurrenten zien openingen ontstaan.
De meeste opinieleiders en analisten in de VS zetten forse vraagtekens bij de HP-Compaq overeenkomst. Micheal S. Malone, vooraanstaand columnist in The Valley, heeft er in zijn opiniestuk in deSan Jose Mercury News van 6 september geen goed woord voor over. Carly Fiorina, ceo van HP, gooit in zijn ogen de naam van Hewlett-Packard als sociale en technologisch vernieuwende werkgever te grabbel. Zijn advies aan Fiorina: eer de nalatenschap van de heren Hewlett en Packard en noem het nieuwe bedrijf Compaq.
En wellicht is dat in Nederland nog niet eens zo gek. HP is hier vooral bekend van printers (op dat terrein geniet het bedrijf een wereldnaam), maar pc's klinken in het Nederlands toch meer als 'Compaq'. Dit is terug te vinden in de kerncijfers van beide bedrijven (gebaseerd op de gegevens die zij op hun websites vermelden). HP telt in Nederland ongeveer drieduizend werknemers, Compaq heeft er 1550 (waaronder duizend serviceprofessionals). De omzet van HP lag in 2000 op 2,2 miljard gulden, terwijl Compaq met de helft aan personeel in dat jaar een omzet had van 2,6 miljard gulden. Met 26,3 procent heeft Compaq het grootste marktaandeel op de pc-markt in Nederland.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 14 september 2001.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/148372). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×