'KPN-topman Paul Smits vertrekt vandaag'

Topman Paul Smits van KPN Telecom stapt vandaag op. Dit meldt de Financial Times. Het bericht is door KPN nog niet bevestigd, maar de telco doet vandaag wel mededelingen over de positie van Smits.

Volgens de Financial Times is al duidelijk wie de opvolger van Smits wordt. Het zou gaan om een bekende en een vertrouwenswekkende persoon voor de broodnodige geldschieters, die van buiten de onderneming komt. Vanmorgen meldde radiozender BusinessNieuws op basis van anonieme bronnen dat het gaat om bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer van TNT Post Groep. De nieuwe bestuursvoorzitter zal zich vooral gaan bezighouden met het vinden van een oplossing voor de enorme schuldenlast van het telecomconcern, die het opbouwde door de aankoop van de peperdure Umts-licenties en de overname van het Duitse E-Plus. Vorige week bleek bij de presentatie van de halfjaarcijfers dat deze last amper is verminderd.
Het mogelijke aftreden van Smits komt dan ook niet als een verrassing. KPN verkeert al enige tijd in financiële nood, een oplossing daarvoor is nog niet in zicht en bovendien ketsten mogelijke, verlichtende samenwerkingsverbanden met buitenlandse partners, zoals Belgacom, af. Steeds duidelijker werd dat er ook in de top van het concern offers zouden moeten worden gebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.